МЗС звернулось до світової спільноти через черговий розстріл окупантами полонених

Політика

Міністерство закордонних справ України засудило останні повідомлення про воєнні злочини, зокрема страту трьох українських військовослужбовців, яка була зафіксована на відео і опублікована CNN.

Речник МЗС Георгій Тихий підкреслив, що ці акти є частиною систематичних порушень російською федерацією міжнародного гуманітарного права.

МЗС закликало міжнародне співтовариство до рішучого засудження таких злочинів і підкреслило, що ці дії є варварством, яке ганьбить людство. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що наразі розслідується 28 таких інцидентів, в яких загинули 62 українських військовослужбовці.

Українська сторона закликає до консолідації міжнародних зусиль та виконання положень Формули миру президента Володимира Зеленського, що включає повернення всіх незаконно утримуваних осіб.

Раніше ми писали, що Офіс генпрокурора розслідує 28 розстрілів українських полонених з боку військ рф із початку великої війни, у яких загалом загинули 62 українські військовослужбовці.Також нагадаємо, що у мережі з’явилася інформація про те, що російсько-окупаційні війська розстріляли трьох українських військовополонених у районі Торецька. Правоохоронні органи розпочали розслідування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь