На будівлю фінського парламенту кліматичні активісти розпилили червону фарбу

Політика, Світ

У середу вранці колони будівлі парламенту Фінляндії виявилися пофарбовані в червоний колір кліматичними протестувальниками.

Про це повідомляє Yle.

Поліцію викликали на місце події близько 8-ї години ранку.

За даними поліції, акція проти видобутку торфу була несанкціонованою. На місці подій було затримано близько десятка протестувальників. Деяких демонстрантів довелося нести в поліцейську машину. В іншому затримання пройшло мирно.

Рух Elokapina був одним з організаторів демонстрації, каже його представниця Валпурі Нюкянен, яка була присутня біля будівлі парламенту. За її словами, дозвіл на проведення демонстрації запитано не було.За словами Нюкянен, використана червона фарба є водоемульсійною, і її розпорошили за допомогою пінних вогнегасників. Саме тому червоний колір на колонах досягає висоти кількох метрів.

Іншим організатором заходу виступила організація Återställ våtmarker, що в перекладі означає, «поверніть вологі землі». Організація виступає проти видобутку торфу і хоче відновити водно-болотні угіддя.

Як повідомляє Helsingin Sanomat, протестувальники, які сиділи на сходах будівлі парламенту, тримали в руках плакати з написом «Förbjud Torvbrytning», тобто «Забороніть видобуток торфу» в перекладі зі шведської мови.

Нагадаємо, що в Італії цього літа розвісили сотні проросійських плакатів. На них закликали припинити підтримку України.

Раніше ми писали, що у тимчасово окупованій Луганській області протягом останнього тижня вирували масштабні пожежі, зокрема на околицях міста Антрацит.

Також нагадаємо, що російські окупанти продовжують політику стосовно мілітаризації дітей на окупованих територіях України. Ворог хоче розширити свій мобілізаційний ресурс.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь