На Буковині правоохоронець допомагав переправляти ухилянтів за кордон

Політика

На Буковині правоохоронцю оголосили підозру у незаконному переправленні чоловіків через держкордон.

Про це повідомив Офіс генпрокурора та ДБР.

Підозрюваний допоміг трьом цивільним незаконно переправляти за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Він перевозив їх у службовому автомобілі до визначеного місця відправлення, а там їх зустрічали інші співучасники злочинної схеми.

«Клієнтам» надавалися необхідні консультації та маршрути руху поза пунктами пропуску, а вартість «послуг» коливалась у межах 5000-6500 євро з людини.

У червні 2024 року прикордонники викрили двох чоловіків, які намагалися перейти українсько-румунський кордон за цією схемою.«За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури співробітнику правоохоронного органу повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)», – зазначили правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Також триває досудове розслідування щодо трьох цивільних співучасників.

А на Харківщині жінка з інвалідністю організувала схему укладання фіктивного шлюбу з чоловіками. Так вони могли уникнути мобілізації та втекти за кордон.

Раніше на Одещині контррозвідка Служби безпеки спільно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби ліквідувала масштабну схему ухилення від мобілізації. Її організували посадовці міграційної служби.

На Волині віддали під суд інспекторку прикордонної служби за незаконне переправлення осіб через кордон. Їй загрожує 7 років тюрми.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь