На Донеччині офіцер намагався «продати» місця дислокації своєї бригади розвідці рф

Політика

На Донеччині Служба безпеки затримала 26-річного офіцера Збройних сил, який збирався «злити» російським спецслужбам місця дислокації опорних та командних пунктів своєї бригади на Покровському напрямку. За це він хотів отримати один мільйон рублів.

Про це повідомляють СБУОГП

«Він (затриманий офіцер) готував серію повітряних ударів рф по місцях дислокації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському. За даними військової контррозвідки СБУ, під прицілом ворога були опорні та командні пункти однієї з бригад ЗСУ, яка тримає оборону в районі фронтового міста.

Щоб отримати координати для вогневого ураження, окупанти дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служить у цій самій бригаді», – йдеться у повідомленні.

Під час розслідування було встановлено, що за вказівкою російського спецслужбіста агент мав «злити» ФСБ організаційно-штатну структуру з особовим складом бригади ЗСУ, де він проходив службу.За це окупанти запропонували грошову винагороду – 1 млн російських рублів, хоча обіцяні кошти затриманий так і не отримав.

Під час затримання у підозрюваного виявили та вилучили мобільний телефон, який використовувався для фіксації координат Сил оборони та відправки «звітів» ФСБ. Чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Нещодавно у Києві агента російської воєнної розвідки (ГРУ) засудили до 15 років тюрми. Чоловік шпигував на оборонному заводі.

Раніше Служба безпеки затримала агента ФСБ, який діяв на Чернігівщині. Зловмисник коригував ракетні удари по обласному центру та готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці.

12 вересня правоохоронці затримали чергових п’ятьох підпалювачів автомобілів ЗСУ. Вони працювали у столиці у кількох районах на замовлення спецслужб рф.

В ніч на 11 вересня у російському Ноябрську двоє школярів, 13 та 14 років, спалили багатоцільовий гвинтокрил Мі-8. За це «завдання» їм обіцяли заплатити 5 мільйонів рублів (2,24 млн гривень).

У Дарницькому районі Києва двом мешканцям столиці повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Вони звинувачуються у підпалі автомобіля військового.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь