На Донеччині співробітник “Укрзалізниці” шпигував за Силами оборони для ФСБ

Політика

На Донеччині контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного агента російської спецслужби, який працював поблизу передової. Затриманим виявився співробітник регіонального підрозділу АТ «Укрзалізниця», завербований ФСБ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік мав шпигувати за Силами оборони України на найгарячішому напрямку фронту – Покровському, де фіксується найбільша кількість боєзіткнень. Через соцмережі він передавав росіянам координати опорних пунктів та вогневих позицій українських військ,  намагався зібрати інформацію про геолокації ключових мостів, які використовуються ЗСУ на східному фронті.

Розвіддані окупанти планували використати для підготовки нових бойових операцій, щоб здійснити прориви до райцентру.

Чоловік об’їжджав місцевість та випитував необхідну інформацію у своїх колег, а потім складав агентурні звіти з текстовим описом й відображенням потенційних цілей на електронних картах.Чоловіка затримали, СБУ задокументувала злочинні дії зрадника. Під час затримання у нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідство встановило, що мешканця Покровського району завербували навесні цього року через його активність у прокремлівських Telegram-каналах. Там він публікував антиукраїнські коментарі.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), він залишається під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки повідомила про підозру чоловіку, який пішов на співпрацю з рф та допомагав готувати ворожі удари по шпиталях та аеродромах на Донеччині.

Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників рф, які палили авто ЗСУ та Держприкордонслужби у Києві та Черкаській області.Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників рф, які палили авто ЗСУ та Держприкордонслужби у Києві та Черкаській області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь