На Донеччині загинув розвідник Віктор Середюк. “На війні коханий знайшов справжніх друзів”

Війна

На Донеччині загинув розвідник Віктор Середюк. “На війні коханий знайшов справжніх друзів”

Захисник із позивним “Вуж” – батько чотирьох дітей. За тиждень перед загибеллю йому виповнилося 46 років.

Віктор Середюк народився й виріс у селі Мельники-Річицькі Волинської області. Після школи пройшов строкову службу, працював у сфері меліорації. Разом із дружиною Наталею виховували трьох синів — Назара, Олександра й Дениса. І мріяли про донечку.“Коли вона народилась, я сказала, що ми в Бога не останні у списку. Бо таки подарував нам дівчинку Ярославу, яка стала нашою втіхою”, — ділиться пані Наталія. “Моя Яся”, — так називав донечку щасливий батько. І часто наказував, аби ніколи не обрізала свої русяві коси.Віктор був хороша людина, дуже любив своїх дітей, дбав про сім’ю. Та й усім довкола завжди допомагав, — розповідає його троюрідна сестра Тетяна Шевченко. — А після початку повномасштабного вторгнення сам пішов до війська”. Дружина Наталія додає: “Міг не йти на війну, адже мав трьох неповнолітніх дітей. Донечці було лише три рочки, не встиг нею натішитись. Та я знала, що по-іншому він не зможе вчинити”.Віктор Середюк потрапив до лав 115-ї окремої механізованої бригади, став розвідником. “Побратими дали йому позивний “Вуж”. Бо дуже добре орієнтувався в лісі, був непомітний, наче вуж”, — пояснив старшина Микола. Воював у Лисичанську, Часовому Ярі, Авдіївці, Куп’янську. Щоранку чекав на фото Ясі, щоб побачити, як цього разу дружина заплела їй коси. “Коли Вітя приїжджав додому на кілька днів, увесь час був на зв’язку з побратимами. На війні коханий знайшов справжніх друзів, вони стали для нього другою родиною”, — зауважує дружина. Якось старший син Назар дізнався, що підрозділу батька потрібен тепловізор. Дуже хотів допомогти татові, оголосив збір і за 20 годин вже мав потрібні 62 тисячі. А за свої гроші придбав павербанк.

Цьогоріч у березні підрозділ Віктора вивели в Дніпро на доукомплектування. “Приїжджай, бо не знати, коли ще буде можливість побачитись”, — сказав воїн дружині. “Наче щось відчував, — зітхає вона. — Я кинула все й поїхала, побули разом три дні. Вітя накупив аксесуарів Ясі до волосся”. Тоді дружина сказала чоловіку: воюєш уже понад два роки, а вдома четверо дітей, може, варто зупинитись. “Хоч і розуміла: він не покине побратимів, адже дуже ними дорожив”, — каже Наталія.

9 квітня Вікторові Середюку виповнилося 46 років. Наступного дня він отримав сертифікат про успішне проходження курсів з експлуатації безпілотних комплексів. Та застосувати нові знання на практиці так і не встиг. “13 квітня сказав, що виходить на завдання, — згадує дружина воїна. — Кілька днів я не випускала з рук телефон, чекала. Але подзвонив командир: “Віктор загинув… Пряме влучання з танка у бліндаж”. Це сталось 16 квітня в Очеретиному, що на Донеччині.

“Ми прожили разом 22 щасливі роки, Віктор був чудовий чоловік і батько, — ділиться Наталія Середюк. — Найважче втрату переживає 13-річний Денис, для нього тато — це весь його світ”. А 6-річна Ярослава каже: “Тато наш на небі, з хмаринок зробив собі ліжечко і ковдрочку. Звідти на мене дивиться, а вночі мене накриває”.Побратими часто телефонують Наталі. Влітку відвезли сім’ю “Вужа” на відпочинок до озера, а тоді придбали все потрібне для першокласниці Ясі. “Для нашої сім’ї ці хлопці — частинка Віті, вони стали нам рідними”, — каже дружина.

Бoжe, зa щo йoмy тaкe😱Тe, як cклaлacя дσля пepeмσжця “Гσлσcy кpaїнu” 🎙- oтця Oлeкcaндpa Клuмeнкa й вσpσгy нe пoбaжaєш
Oлeкcaндp Kлимeнкօ – пepeмօжeць “Гօлօcy Укpaїни-7”, í з йօгօ íм’ям пօв’язaнօ чимaлօ cкaндaлíв тa пpօвօкaтивниx виcлօвлювaнь

Двоє киян cядуть на дoвічне. Стpашний злoчин нeлюдів сколиxнув Укpаїну
Двоє киян проведуть решту свого життя за ґратами за умисне вбивство колишньої дружини одного з них.

Вася вдався до погpоз через забoрону моcковської цеpкви
Ломаченко: Ті, хто бере участь у забороні УПЦ, зовсім не розуміють наслідків того, що потім буде відбуватися…

Залишити відповідь