На Донеччині загинув старший солдат Володимир Дронюк. “Він ніколи не ховався, перший ішов на завдання”

Війна

На Донеччині загинув старший солдат Володимир Дронюк. “Він ніколи не ховався, перший ішов на завдання”

Хоробрий воїн місяць не дожив до свого 30-річчя.
Володимир Дронюк із села Рогиня, що на Прикарпатті, — учасник АТО

Попри проблеми зі здоров’ям, продовжив військову службу і під час повномасштабної війни. Боєць 52-ї окремої механізованої бригади мріяв після перемоги повернутися додому та збудувати великий і просторий дім. А ще — купити собі мікроавтобус. Але… Життя старшого солдата обірвалось взимку 2023-го на Донбасі.

Володя завжди був спокійний, врівноважений та щирий. А ще він дуже любив тварин, — розповідає мати воїна Світлана Дронюк. — Саме тому після дев’ятого класу вступив до Кіцманського фахового коледжу на спеціальність “ветеринарна медицина”. У 2014 році син одружився, невдовзі у них з невісткою народився синочок Артем. І хоч сімейне життя пари не склалось, Володимир завжди підтримував теплі стосунки із сином та допомагав його виховувати. Ще під час строкової служби він підписав контракт зі ЗСУ й вирушив у зону АТО. Дістав там не одне поранення”.

Після закінчення контракту Володимир Дронюк повернувся додому і влаштувався на роботу в ТЦК у місті Городенка. Проте зрозумів, що служба в тилу — не для нього. Вдруге підписав контракт і долучився до лав стрілецького батальйону 52-го окремої механізованої бригади. Напередодні повномасштабної війни боєць з позивним “Вуйко” боронив країну неподалік білоруського кордону.

“Підрозділ уже був сформований, коли до нас прийшов Володя. Він був одним з наймолодших і разом з тим — одним із небагатьох, хто мав бойовий досвід, — каже побратим Іван Антонович. — Володя ніколи не ховався, перший ішов на бойове завдання. Вмів жартувати і водночас був дисциплінований. На такого воїна можна було покластись”. За відмінну службу старший солдат Володимир Дронюк був відзначений 11 нагородами. “Але ними син ніколи не хизувався. Як і всі, мріяв про щастя, родину. Збудувати великий дім, купити буса. Володимир дуже хотів хаскі. І якось дружина побратима відправила йому на Схід цуценя, яке він назвав Рядовий Шеврон. Воно постійно було з ним, відчувало наближення обстрілів”, — каже мати.

Захисник з позивним “Вуйко” загинув 5 лютого 2023 року в бою з російськими окупантами поблизу населеного пункту Пречистівка Донецької області. Місяць не доживши до свого 30-ліття. “Напередодні ми спілкувались, і син, як завжди, сказав, що все добре. Цікавився, як ми. А моє серце було не на місці, снилося щось дивне, — згадує пані Світлана. — Володимир був у бліндажі й мав за кілька хвилин заступати на позицію. Раптом — приліт міни. На жаль, врятувати сина не вдалось. Поховали ми його з військовими почестями у Рогині. Щодня плачу за рідненьким, обіймаю портрет, беру до рук нагороди. Все б віддала, аби повернути свою дитину… Сподіваюсь, держава відзначить його жертовність. Я зареєструвала петицію з проханням надати моєму сину звання Героя України. Посмертно”.

НІДЕРЛАНДИ НЕЗАБАРОМ ПЕРЕДАДУТЬ УКРАЇНІ ТРИ ПУСКОВІ УСТАНОВКИ PATRIOT
Нідерланди намагаються знайти інші деталі, необхідні для запуску всієї батареї Patriot

Жовтень озoлотить пpедставників чотиpьох знаків Зодiаку. Хто казково pозбагатіє у дpугий міcяць оcені
Яким знакам Зодіаку пощастить у справах і з грошима вже у жовтні

Без “дідів” у війську?: ЗСУ ухвалили рішення про мобілізацію чоловіків 50-60 років
Чоловіки від 50 до 60 років, які наразі підлягають мобілізації, в подальшому можуть бути мобілізовані лише у разі розпорядження Генштабу щодо конкретної особи.

Залишити відповідь