На Донеччині затримали псевдоволонтера ООН, який працював на російських окупантів

Політика

У Донецькій області затримали російського агента. Ним виявився завербований окупантами 34-річний місцевий волонтер Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Про це повідомили у СБУ та в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у вересні 2024 року мешканець м. Покровськ, який працював у гуманітарній продовольчій програмі та представляв благодійну організацію, отримав через Telegram пропозицію від представника ФСБ рф співпрацювати. Чоловік погодився допомагати у підривній діяльності на шкоду Україні.

Виконуючи вказівки куратора, підозрюваний збирав дані про розташування українських військових у Покровському районі. Під час поїздок він фіксував місця розташування особового складу, артилерійських установок, засобів радіоелектронної боротьби, укріплень, окопів та бліндажів, а також робив фото автошляхів. Зловмисник надсилав ворогу графічні координати та скриншоти з «Google Maps».

Частина координат, які він передав, використовувалася ворогом для атак дронами та артилерією.

Контррозвідники СБУ викрили агента ще на початковому етапі його розвідактивності та затримали. Синхронно було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій Сил оборони.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон з анонімним чатом у месенджері, який він використовував для комунікації із співробітником ФСБ.

Нагадаємо, що колишнього поліцейського, який перейшов на бік росії під час окупації Харківської області, було заочно засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду.

Раніше ми писали, що перед судом постануть агенти фсб, які «під прикриттям» УПЦ (МП) проводили інформаційні диверсії проти України.

Також нагадаємо, що СБУ та поліція затримали п’ятьох поплічників російських спецслужб, які влаштовували підпали об’єктів «Укрзалізниці» та «Укрпошти» у Київській, Вінницькій та Сумській областях. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь