На фронті загинув артист балету Артем Колбасинський

Політика

На війні в Україні загинув український артист балету та воїн Артем Колбасинський, який працював у Клайпедському державному музичному театрі (Литва) та повернувся боронити Батьківщину.

Про це повідомили на Facebook Клайпедського державного музичного театру.

На війні загинув 24-річний військовослужбовець і танцівник Артем Колбасинський, який до повномасштабного вторгнення був артистом балету Клайпедського державного музичного театру у Литві. Воїн долучився до війська у березні 2022 року, повернувшися в Україну з Литви, де працював і мешкав разом з коханою дівчиною.

«Я повинен повернутися до своєї країни й захищати її від окупантів. Це мій обов’язок і перед Батьківщиною, і перед близькими, які там залишилися. Але це рішення було важким, я не буду цього приховувати», – сказав він в інтервʼю місцевому виданню Zmones.lt.У березні 2022 року Колбасинський наголошував, що розуміє тих, хто каже, що може підтримувати свою країну лише донатами і репостами в соцмережах.

«Я фізично сильний 22-річний хлопець, тож можу допомогти не лише думками, а й тим, що перебуваю у своїй країні, борюся. Фінанси, моральна підтримка теж важливі, але я буду більш корисний своєю реальною допомогою. Хто буде захищати Україну, якщо всі надсилатимуть кошти і підтримуватимуть лише словом, а не ділом? Хто буде використовувати зброю, куплену на зібрані гроші, якщо всі люди втечуть з країни?», – заявляв колишній танцівник.

Нагадаємо, що на фронті загинув поет Тарас Ілля, син українських поетів Валерія Іллі та Валентини Отрощенко.

На фронті загинув артист Дніпровського театру ім. Шевченка Андрій Касьянов, йому було 27 років.

Унаслідок обстрілу Краматорська на Донеччині 25 серпня загинув радник з питань безпеки британського інформаційної агенції Reuters Раян Еванс.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь