На фронті загинув історик і археолог зі Львова Юрій Ревера

Війна

На фронті загинув історик і археолог зі Львова Юрій Ревера

На війні проти російських окупантів у Донецькій області 27 серпня загинув 51-річний оператор БПЛА Юрій Ревера. Наш захисник був істориком за освітою, 14 років працював у Науково-дослідному центрі “Рятувальна археологічна служба” Інституту археології Національної академії наук України.

Чоловік брав участь у Революції Гідності, а в перші дні повномасштабного вторгнення Росії приєднався до Львівської територіальної оборони. Пізніше служив у найгарячіших місцях на лінії фронту. Про свого випускника розповіли на сайті представники Львівського національного університету імені Івана Франка.Ревера народився 20 червня 1973 року. Навчався у школах №76 та №54 міста Львів (випуск 1990 року). Після цього три роки працював на заводі факсимільно-телеграфної апаратури в бюро промислової естетики. У 1998-у здобув вищу освіту на історичному факультеті ЛНУ.

Історик писав наукові публікації, працював над дисертацією. Із 1993 до 1995-й був співробітником Львівської національної наукової бібліотеки імені Василя Стефаника; після цього, до 2009 року, – Музею історії ЛУН.

Був одним з упорядників фундаментального видання “Енциклопедія Львівського Університету” (2002-2008 роки).

У 2008 році українець почав працювати у “Рятувальній археологічній службі”, у складі археологічних експедицій брав участь у розкопках і розвідках майже у всіх куточках України. Зима 2022 змінила життя вченого.

Колеги-археологи повідомили, що останню експедицію Ревера здійснив біля міста Рівного. Він був експертом у галузі нумізматики, через його руки пройшла не одна давня монета.

“Він був душею колективу, будь-якої компанії, життєлюбом та оптимістом, іноді навіть авантюристом. Любив Карпати та гарний гумор. Друзі та колеги жартівливо називали його – Граф Реверський, а побратими просто та шанобливо – “Граф”, – розповіли на Facebook-сторінці ” Рятувальна археологічна служба

На війні загинув партнер Олександра Усика у боксерській команді
Боксер свого часу виступав за збірну України та команду “Українські отамани”

На “Атласі” у Ростовській області новий вибух (Відео)
Ввечері 28 серпня на нафтобазі “Атлас” у Ростовській області Росії, яку минулої ночі атакували дрони-камікадзе, прогримів ще один потужний вибух

На Заході України сім’я продає бyдuнoчок з мeблямu тa тexнiкoю всього зa 16 тucяч гpuвeнь: як вiн вuглядaє, фoтo
B Iвaнօ-Фpaнкíвcькíй օблacтí пpօдaєтьcя цeгляний бyдинօк в ceлí в 3-օx кíлօмeтpax вíд Pօгaтинa. Oгօлօшeння pօзмíщeнօ нa caйтí OЛX

Залишити відповідь