На Харківщині вперше за 12 років виявили небезпечну африканську хворобу

Політика

На Харківщині зареєстрували випадок захворювання на лихоманку Західного Нілу, в пацієнтки, яка приїхала з-за кордону. Востаннє цю болячку виявляли 12 років тому.

Про це повідомила на брифінгу головна державна санітарна лікарка Харківської області Любов Махота, передає Укрінформ.

«У Харківській області у вересні зареєстровано перший за 12 років випадок лихоманки Західного Нілу. Хвора інфікувалася під час поїздок по країнах Європи. Вона подорожувала у Польщі, Болгарії, Греції, також була в Туреччині. До Харкова повернулася вже з клінічними проявами захворювання», – розповіла Махота. За її даними, хвора (1967 року народження) ще перебуває в інфекційній лікарні, має позитивну динаміку одужання.

Попередній зареєстрований випадок також був завізним, тоді жителька Харківщини інфікувалася, перебуваючи у Греції.

На території Харківської області природні осередки не виявлені, хоча умови для їх формування наявні, зазначає фахівчиня.За даними Махоти, за вісім місяців 2024 року в Україні зареєстровано 28 випадків захворювання (за аналогічний період 2023-го – 6).

Як повідомлялося, у вересні у Хмельницькому зафіксували смерть від лихоманки Західного Нілу. Жінка померла внаслідок важкого ускладнення гарячки – менінгоенцефаліту.

На Хмельниччині зафіксували перші випадки гарячки Західного Нілу 31 серпня.

У липні цього року у Міністерстві охорони здоров’я відреагували на фейк про розповсюдження в Україні гарячки денге.  Там спростували цю інформацію, яку розповсюджують росіяни.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь