На Кіровоградщині шахрай виманив у родичів загиблих воїнів понад мільйон гривень

Політика

На Кіровоградщині правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють в організації схеми з привласнення посмертних виплат. Він виманив у родичів загиблих воїнів 1,1 млн гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними слідства, 46-річний чоловік отримував дані родичів військових, які загинули під час воєнних дій, у незаконний спосіб, а потім  телефонував їм. Він називав себе підполковником ЗСУ та змушував рідних віддавати частину посмертних виплат нібито на ЗСУ.

“Під час телефонної розмови шахрай чинив психологічний тиск на потерпілих, аргументуючи подальші дії з перерахуванням отриманих сім’єю виплат необхідністю допомогти війську, яке продовжує битися проти ворога. У разі відмови фігурант погрозами та залякуванням змушував родичів передавати кошти”, – йдеться у повідомленні.За такою схемою чоловік ошукав рідних військових на близько 1,1 млн грн.

17 вересня його затримали під час отримання від матері загиблого військового 300 тисяч грн.

Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення фігуранту підозри за ч. 5 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, встановлюють повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Раніше у Луцьку викрили шахрайський call-центр,який облаштував 33-річний колишній працівник банку. Всього там «працювали» 20 людей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь