На кордоні України виявили контрабанду з новенькими iPhone 16

Політика

На українському кордоні з Польщею виявили незадекларовані нові iPhone 16 та іншу дорогу техніку. Відомо, що iPhone 16 ще офіційно не продаються в Україні.

Через кордон намагалися провезти незадекларовані новенькі смартфони Apple iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro та іншу дороговартісну техніку, повідомили у Держприкордонслужбі.

«Презентацію» iPhone 16 провели на кордоні з Польщею», – пишуть прикордонники.

У пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею прикордонники спільно з працівниками митниці, як зазначається, виявили два Apple iPhone 16 Pro Max на 512 Gb, які 40-річна уродженка Львівщини завозила в Україну.

Для проходження контролю жінка обрала смугу «зелений коридор», чим, як вказано, засвідчила, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або обмежених до переміщення через кордон.Схожий інцидент зафіксували і в пункті пропуску «Краківець». 36-річний водій мікроавтобуса Mercedes, як повідомляється, переміщував незадекларовані шість IPhone 16 Pro на 1 TB, ⁠IPhone 16 Pro на 256 GB та IPhone 16 Pro Max на 1 TB.

«Зауважимо, що презентація нової лінійки Apple IPhone 16 відбулася нещодавно. Наразі в Україні цих телефонів офіційно немає у продажі», – наголосили прикордонники.

Ще два ноутбуки MacBook Air, чотири пари окулярів віртуальної реальності, ігрову консоль, дві акустичних системи і 34 смартфони торгових марок Google, Samsung, Xiaomi Redmi, Asus, як зазначається, виявили у пункті пропуску «Рава-Руська». Незадекларований товар переміщували у рейсовому автобусі «Гданськ-Херсон» серед речей в багажному відсіку.

Працівники митниці склали протокол про порушення митних правил, а товар вилучили на склад.

Раніше ми писали, що у чорноморському порту Бургас болгарські митники вилучили близько 436 кілограмів героїну.

Також нагадаємо, що поліція Шрі-Ланки повідомила про затримання майже 15 тисяч людей під час тижневої антинаркотичної операції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь