На Кубу насувається ураган «Оскар»

Політика, Світ

На Багамах на острові Великий Інагуа вирує ураган «Оскар», який може досягти кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані Національного центру спостереження за ураганами США (NHC).

Наразі «Оскар» знаходиться приблизно за 241 кілометр від Гуантанамо та має максимальну швидкість вітру у 130 кілометрів на годину.

В NCH очікують, що ураган послабшає після досягнення північно-східного узбережжя Куби, але може залишитися тропічним штормом під час руху на північ від Куби ввечері у понеділок та через центральні Багамські острови у вівторок.

Попередження про ураган вже діє для південно-східних Багамських островів, а також північного узбережжя кубинських муніципалітетів Ольгін, Гуантанамо та Лас-Тунас.Ураган «Оскар» насувається на Кубу, коли острів намагається відновити електропостачання після найбільшого відключення світла за останні роки.

Як повідомляє DW, президент Куби Мігель Діас-Канель заявив у соцмережі Х, що країна готується до приходу «Оскара» на тлі триваючих блекаутів.

За його словами, влада «вже докладає усіх зусиль для захисту населення та економічних ресурсів» у зв’язку із наближенням негоди.

Раніше повідомлялося, що за попередніми оцінками ураган «Мілтон», через який президент США Джо Байден скасував свою поїздку до Європи, завдав збитків на $50 млрд.

Президент США Джо Байден особисто відвідав місця, які постраждали від урагану Мілтон у Флориді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь