На Курщині росіяни застрягли у своїх же пастках: ЗСУ знищили їх ударом

Війна

На Курщині росіяни застрягли у своїх же пастках: ЗСУ знищили їх ударом

Контрнаступ армії РФ в Курську: російські танки застрягли у власних протитанкових пастках. Українські безпілотники поцілили по російських військах, які опинилися в пастці.

Потужні російські війська, ймовірно, з 15-ї бригади “П’ятнашка” контратакували український виступ у Курській області Росії в неділю або незадовго до неї. Атака, націлена на утримуване Україною село Плехово на південному краю виступу, не просто провалилася – вона провалилася в найбільш іронічний спосіб, пише військовий аналітик Девід Екс для Forbes.

Військові РФ застрягли у протитанкових пастках

Російська колона застрягла в протитанкових пастках – траншеях та лініях бетонних загороджень, які росіяни побудували до українського вторгнення в Курськ на початку серпня. За межами Плехово є дві основні оборонні споруди, побудовані Росією, – протитанкові пастки та сусідній комплекс траншей піхоти.

Росіяни, які атакували, намагалися пробратися крізь протитанкові пастки, коли українська 129-та бригада територіальної оборони запустила хвилю вибухонебезпечних дронів. “Наші воїни провчили російських окупантів та їхню техніку, спалили десятки бронемашин та ліквідували особовий склад ворога”, – написав український військовий журналіст Юрій Бутусов.

Російська оборона, яка допомогла зірвати нещодавній російський наступ, могла стати серйозною перешкодою для українського вторгнення, але не стала такою. Оборону за межами Плехово гарнізонували кілька взводів і щонайменше одна рота, загалом потенційно кілька сотень військових. Але російські війська в Курську були захоплені зненацька несподіваною українською атакою 6 серпня і не змогли витримати значну вогневу міць, включаючи майже 200 артилерійських снарядів, до того, як на них напали швидкі українські механізовані війська.

Тож протитанкові пастки та кругові окопи піхоти стали надбанням України. І на відміну від попередніх російських окупантів, нові окупанти зі 129-ї бригади територіальної оборони цілком очікували контрнаступу – і були готові скористатися добре зробленою обороною.

Заслуга російських інженерів, які будували оборону за межами Плехово, полягає в тому, що ця оборона працювала так, як було заявлено, і сповільнювала наступ противника досить довго, щоб місцеві захисники змогли розгорнути свою максимальну вогневу міць. Однак те, що їхні товариші побудували ефективні протитанкові пастки, безумовно, є холодною втіхою для російських військ, які зрештою потрапили в пастку.

“АТЕШ” провів диверсію в Курській області

Агенти партизанського руху підірвали релейну шафу на одній із ключових залізничних ліній, через яку ЗС РФ доставляють техніку та боєприпаси на курський напрямок фронту.

Ця залізнична гілка має стратегічне значення, оскільки забезпечує постійне постачання російської армії на передовій. Збої послаблюють логістичну підтримку та ускладнюють транспортування важливої військової техніки, зазначили у телеграм-каналі “Атеш”.

читайте також:У Росії почнуться проблеми з постачанням боєприпасів, – британська розвідка

Партизани опублікували кадри, зроблені в момент підготовки та підриву релейної шафи.

Каpтопля, яка нікoли не пpилипає до сковоpідки. Секpет який мало хто знає: дoпоможе одна xитрість
Під час смаження картопля часто прилипає до сковорідки, а після того – ще й починає розвалюватись.

На бoлотах паніка! ЗСУ атaкували склад з іpанською баліcтикою і не тiльки. Відео
На бoлотах паніка!

Ярослав Базилевич, який втратив сім’ю через удар ракети РФ, вперше розповів про трагедію
Загибель дружини та доньок Ярослава Базилевича, вбитих у Львові російською гіперзвуковою ракетою, довела, що від війни немає безпечного місця

Залишити відповідь