На Львівщини припинена діяльність підпільної тютюнової фабрики

Політика

У Львівській області викрито підпільний цех із нелегального виробництва контрафактних цигарок. З незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на майже 2,5 млн грн.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, група осіб організувала нелегальне виробництво тютюнових виробів. У підпільному цеху облаштували виробничу лінію з виготовлення контрафактної продукції у промислових масштабах. Підробки маркували під іменем іноземного та українського виробника.
Товар збували оптовими партіями на споживчий ринок кількох регіонів України.

Під час обшуків у підпільному цеху та складському приміщенні вилучено 8 тис пачок цигарок без марок акцизного податку, понад 43 тис пачок готової контрафактної продукції та понад 3 000 кг тютюну. Також вилучено вантажний автомобіль, матеріали для пакування та інші речові докази. Загальна вартість вилучено майна становить близько 7 млн грн.

«Триває досудове розслідування за фактами виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів, а також незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ст. 199, 204 КК України).
Встановлюються особи, причетні до протиправної діяльності», — сказано у повідомлені.

Нагадаємо, що детективи Головного підрозділу детективів БЕБ України встановили, що російський олігарх створив злочинну організовану групу, до складу якої увійшли колишній директор ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», бенефіціар і директорка австрійської компанії.

У результаті проведених слідчих дій правоохоронці встановили спільників контрабандиста, у якого вилучили минулого року 400 тисяч пачок сигарок. Наразі улов правоохоронців склав 20 тисяча пачок.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру трьом особам, причетним до розтрати 8,3 млн грн Держрезерву.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь