На міжнародний чорний ринок потрапили українські артефакти, викрадені росіянами, – генпрокурор

Політика

Культурні цінності, викрадені російськими окупантами в Україні, почали продаватися з’являтися на міжнародному чорному ринку

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

«Крім систематичного знищення культурної спадщини, росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Ці артефакти, викрадені з наших музеїв та археологічних пам’яток, тепер з’являються на міжнародному чорному ринку. Ми вже маємо достатньо доказів для відкриття нових кримінальних проваджень щодо цих злочинів», – зазначив Костін.

Він також розповів, що завдяки тісній співпраці з колегами з ФБР та Міністерства юстиції США, Офіс генпрокурора зміг зібрати всю необхідну інформацію про цю категорію злочинів.

«На основі отриманої інформації ми створили спеціальний підрозділ у моєму офісі. Цей підрозділ займається не лише розслідуванням випадків руйнування культурної спадщини внаслідок обстрілів, але й випадками, коли нашу культурну спадщину намагаються незаконно продати за кордоном», – додав генпрокурор.Раніше співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували свої картини на фото, зроблених у сімферопольському Центральному музеї Тавриди.

Нагадаємо, 4 листопада 2022 стало відомо, що російські терористи розграбували Херсонський художній музей, забравши із нього колекцію картин XVII-XIX ст.

російські окупанти вивезли з церкви у тимчасово окупованому Енергодарі сім православних ікон кінця XVIII – початку XIX століття.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь