На Одещині спіймали мобілізованих в’язнів, які пішли погуляти з частини

Політика

В Одеській області розшукали трьох мобілізованих колишніх ув’язнених, які втекли з навчальної військової частини. Їх повернули служити далі.

Про це в коментарі Радіо Свобода заявив в.о. начальника управління комунікацій оперативного командування «Південь» підполковника Олексій Міщенко.

За його словами, ексв’язні втекли з навчального центру, щоб використати цей час «на власний розсуд». Також він спростував чутки у ЗМІ про те, що чоловіки були озброєні.

«Вже 25 серпня їх було затримано і доставлено назад. Навіть не минуло доби, тому це не розцінюється як самовільне залишення частини, вони продовжують залишатися військовослужбовцями однієї з механізованих бригад», – зазначив Міщенко.

Він також додав, що у військовій частині пройде службова перевірка, винних притягнуть до відповідальності. Оскільки над військовослужбовцями є командир взводу, роти, підрозділи, який відповідає за особовий склад.В Україні в обмін на мобілізацію вже були умовно-достроково звільнені понад 3 тисячі ув’язнених. Ще близько 27 тисяч можуть мати право служити у Збройних сил України (ЗСУ).

Закон дає можливість ув’язненим жінкам долучитися до лав Збройних сил, однак поки що таких випадків не зафіксовано. До того ж попиту в українській армії на мобілізацію жінок наразі немає, повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь