На півдні України викрили групу паліїв автівок військових

Політика

У кількох регіонах на півдні України викрили трьох членів групи та організатора серії підпалів автівок військовослужбовців ЗСУ та представників інших Сил оборони України. Спецоперацію провели в Херсоні, Одесі та Миколаєві, затриманим повідомили про підозри.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора та СБУ.

У Генічеську чоловік контактував з невстановленою на цей час особою та організовував виконання «замовлень», спрямованих на знищення автівок українських захисників. Пріоритетними для ворога цілями були військові пікапи, які залучені до виконання бойових завдань.

Координатором групи виявився колишній в’язень з Херсонщини, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. До своєї діяльності він залучив співмешканку та ще двох кримінальників, з якими познайомився під час перебування у тюрмі.

За кожне виконане “завдання” фігуранти отримували гроші, ретельно готувалися до злочинів та вчиняли їх вночі. Спочатку розвідували локації потенційних цілей, а потім вчиняли підпали та фіксували їх на мінівідеокамеру.Правоохоронці вже задокументували факти підпалу зловмисниками щонайменше пʼяти автівок у Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Співробітники СБУ змогли затримати ватажка угруповання та його співмешканку в Одесі, а ще двох виконавців підпалів – у Херсоні.

За даними слідства, організатор злочинного угрупування потрапив у поле зору фсб ще під час перебування у тюрмі. Після його звільнення на зв’язок із колишнім в’язнем дистанційно вийшов представник російської спецслужби та запропонував йому співпрацю за гроші.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, скоєне за попередньою змовою групою осіб).

Наразі зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до восьми років в’язниці.

У Миколаєві затримали ще одну інформаторку воєнної розвідки росії. Ебухгалтерка місцевого підприємства збирала координати обʼєктів для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Раніше у Києві Служба безпеки України затримала агентів російської розвідки, які організували спостережні пункти в орендованих квартирах та коригували звідти ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури.

Також Служба безпеки повідомила про підозру чоловіку, який пішов на співпрацю з рф та допомагав готувати ворожі удари по шпиталях та аеродромах на Донеччині.

СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників рф, які палили авто ЗСУ та Держприкордонслужби у Києві та Черкаській області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь