На Полтавщині у шахрайстві підозрюють учительку й експрацівницю міськради

Політика

На Полтавщині підозрюють у шахрайстві трьох осіб, які за 1 млн 250 тис. доларів обіцяли сприяти у призначенні керівників підприємств та отримати в користування землю.

Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 3 осіб із м. Дніпро: місцевого жителя, вчительку та колишню працівницю міської ради. Їм інкримінують незакінчений замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах», – ідеться у повідомленні.

За даними слідства, у серпні цього року підозрювані повідомили підприємцю з Полтави неправдиві відомості про зв’язки в державних органах влади та «гарантували» допомогу у призначенні довірених осіб керівниками двох підприємств Полтавського району.

Окрім цього, вони пообіцяли підприємцю посприяти в отриманні у користування 5000 гектарів землі, яка перебуває на балансі Національної академії аграрних наук. Вартість «послуг» становила 1 млн 250 тис. доларів США.Затримали чоловіка та вчительку під час одержання 50 тис. доларів. Їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави (понад 900 тис. грн кожному). Колишня працівниця міськради переховується від слідства, її оголосили у розшук. Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюються ГУНП та УСБУ в Полтавській області.

Залишити відповідь