На пропалестинській акції в Берліні жінка підпалила авто з поліцейським

Політика, Світ

В Берліні на пропалестинській акції затримали жінку, яку підозрюють в тому, що вона підпалила автомобіль, в якому перебував поліцейський.

Про це повідомляє Bild.

Після демонстрації під гаслом «Руки геть від Лівану – свободу Палестині» на Мюллерштрассе у вівторок затримана, імовірно, облила задню частину припаркованої поліцейської машини легкозаймистою рідиною і підпалила її.

Поліцейському вдалося швидко згасити полум’я. Правоохоронці затримали 43-річну жінку.

Прокуратура видала ордер на арешт за псування майна та спробу підпалу за обтяжувальних обставин. Наразі жінка перебуває під вартою.У серпні затриманій вже були пред’явлені звинувачення в численних нападах на співробітників правоохоронних органів. Її також звинувачують у підпалі посольства Ірану в Берліні в січні і лютому.

За даними поліції, на вказаній акції і ще одній демонстрації в Кройцберзі у вівторок було скоєно кілька кримінальних злочинів.

Розслідується сім справ, у тому числі про розпалювання ненависті, образливу поведінку і опір правоохоронцям.

Нагадаємо, що глава оборонного відомства США Ллойд Остін у розмові з ізраїльським колегою підтвердив рішучу підтримку Ізраїлю, який наразі протистоїть загрозам з боку ХАМАС, «Хезболли», а також інших регіональних акторів, які дестабілізують ситуацію.

Напередодні Генеральна асамблея Організації об’єднаних націй ухвалила резолюцію, якою вимагає Ізраїль вийти з «окупованих палестинських територій упродовж 12 місяців».

Відкриття 79-ої сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй супродовжувалося історичною подією: вперше Палестина отримала право сидіти серед держав-членів ООН.

Нагадаємо, спецпризначенці розігнали пропалестинських демонстрантів в університеті Амстердама, які протестують проти військової операції Ізраїлю в Газі, що спрямована проти терористичного угруповання ХАМАС після його нападу на Єврейську державу 7 жовтня 2023 року.

Амстердамський університет звернувся до поліції через вандалізм під час останнього пропалестинського протесту.

Палата представників Нідерландів закликала уряд криміналізувати пропалестинське гасло «Від річки до моря Палестина буде вільною».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь