На Прикарпатті посадовці ТЦК брали хабарі за код до системи «Оберіг»

Політика

На Івано-Франківщині правоохоронці викрили на хабарі заступника керівника обласного та двох службовців районного ТЦК. За гроші вони допомагали військовозобов’язаним отримати електронний код для ідентифікації в системі «Оберіг», відтермінувати чи уникнути військової служби.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. Він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі «Оберіг» чи військово-облікові документи за 1000 доларів «винагороди».

За таке ж «питання», тобто отримання коду для ідентифікації в системі «Оберіг», начальник районного ТЦК та СП отримав 1000 доларів, а заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 тисяч грн. З них 2 тисячі гривень «клієнти» мали заплатити за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку, а ще 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі.

Слідчі вже повідомили посадовцям про підозри (ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України). Заступникові начальника обласного ТЦК та начальникові районного ТЦК обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави кожному. Наразі триває розгляд клопотання щодо третього підозрюваного.Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше у Вінниці працівники Державного бюро розслідувань затримали сина начальника одного із відділень об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він вимагав у чоловіка 20 тисяч доларів за оформлення виїзду за кордон.

А заступника начальника Бучанського ТЦК та СП затримали за вимагання хабара у 100 тисяч грн у юридичної особи. Він отримав підозру, посадовцю обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь