На росії закликали Захід не сміятися з їхніх «червоних» ліній

Політика, Світ

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров, коментуючи можливу поставку американських ракет великої дальності Україні, вкотре підкреслив російські «червоні лінії».

Він вважає, що Вашингтон втрачає «відчуття взаємного стримування», яке було основою балансу безпеки між Москвою та Вашингтоном ще з часів Холодної війни.

Лавров попередив, що Сполучені Штати не повинні «жартувати» з російськими червоними лініями. Він також висловив думку, що західні чиновники мають «генетичне переконання», що їх ніхто не чіпатиме, що може бути небезпечним.

Окрім того, Лавров зазначив, що не здивується, якщо Вашингтон вирішить поставити Україні крилаті ракети класу «повітря-земля» (JASSM). Постачання таких ракет може суттєво вплинути на стратегічну ситуацію, оскільки більша частина росії опиниться в зоні досяжності цього озброєння.

Раніше ми писали, що Європейський Союз висловив жаль, що влада Монголії не провела арешт, якого вимагав Міжнародний кримінальний суд, приймаючи російського диктатора володимира путіна.Також нагадаємо, що двоє американських дослідників заявили, що визначили потенційне місце розгортання в росії нової крилатої ракети 9M370 «Буревісник» з ядерним двигуном, яку путін свого часу назвав «непереможною».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь