На смак вони свіжі. Консервовані помідори за фінським рецептом…ви такого ще не пробували точно

Події України

Помідори – це смачний і корис ний овоч, який підходить як доп овнення до овочевих салатів і м’ясних страв. Звичайно, найкраще підходять свіжі, але шкода не зберегти багатий урожай помідорів до зими. Якщо ви хочете зберегти червоні помідори, але шукаєте рецепт, який мінімально змінить їх смак, то ви щойно його знайшли. Чудові помідори по-фінськи з цибулею виглядають як тільки що зірвані з куща і збережуться на довгі місяці.

Ділюся рецептом приготування:

Очистіть всю цибулю, розділіть навпіл і наріжте тонкою півкруглою соломкою. Помістіть цибулю у велику порцелянову миску і залийте кип’ятком.

Помідори ретельно вимийте і розріжте на четвертинки.

Приготуйте банки для консервації, які заздалегідь ретельно вимийте і простерилізувати в киплячій воді. На їх дно викладіть трохи цибулі, а на ньогонеї якомога щільніше розкладіть четвертинки помідорів. Потім зверху знову викласти цибулю і злегка прикрити вміст банки.

Доведіть воду до кипіння в каструлі. Коли вона почне кипіти, додайте сіль і цукор, дайте їм розчинитися і нарешті додайте оцет.

Точна кількість інгредієнтів залежить від кількості води, яку ви використовуєте. Перераховані інгредієнти розраховані на кожен літр.

Гарячий маринад розливаємо по інгредієнтах у банки так, щоб він доходив до краю. Щільно закрийте кришкою і покладіть в каструлю, дно якої застелене рушником. Налийте воду приблизно до половини банок і доведіть до кипіння. Дайте варитися приблизно п’ять хвилин і вийміть.

Консервовані помідори перевернути, накрити декількома рушниками або ковдрою і дати дуже повільно охолонути (це займе кілька годин). Коли вони досягнуть кімнатної температури, зберігайте їх у темному та прохолодному місці, бажано в льосі чи коморі, де вони прослужать більше року. Смачного.

Інгредієнти:

  • помідори – 4 кг
  • цибуля – 1 кг

Маринад:

  • вода – 1 л
  • оцет – 50 мл
  • цукор – 1,5 ст.л.
  • сіль – 1 ст.л.

Залишити відповідь