На Сумщині окупанти влучили в енергооб’єкт, знеструмлено понад 20 тисяч споживачів

Політика

Сьогодні, 23 жовтня, російські загарбники поцілили по енергооб’єкту на Сумщині. Внаслідок атаки було знеструмлено понад 21 тисячу споживачів.

Про це повідомили у Фейсбуці АТ “Сумиобленерго”.

“росія продовжує енергетичний терор Сумської області. Сьогодні ворог завдав удару по одному з енергетичних об’єктів на Білопільщині. Внаслідок цього були знеструмлені більш ніж 21 тисяча споживачів”, – йдеться в дописі.

Енергетики вже перезаживили їх по резервних лініях.

Загалом станом на 12 годину 23 жовтня на Сумщині внаслідок військової агресії росії проти України були знеструмлені понад 8 тисяч споживачів електроенергії. Найбільше від обстрілів потерпають Сумський район, а також Глухівська, Білопільська, Середино-Будська, Путивльська, Великописарівська та Конотопська громади.Російські війська за минулу добу обстріляли 17 населених пунктів Херсонської області. Під удар потрапив обʼєкт критичної інфраструктури.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, в ніч на 23 жовтня росіяни випустили 81 дрон та вдарили ракетою Х-31П по Одеській області. Станом на 9:00 підтверджено збиття 57 ворожих дронів. Ще 15 російських безпілотників локаційно втрачено. До дев’яти ворожих безпілотників спостерігаються в повітряному просторі України.

ППО працювала в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Харківській областях. Відомо, що лише у Сумській області знищили 19 дронів.

Генеральний штаб Збройних сил України оновив інформацію про російські втрати у війні – за минулу добу, 22 жовтня, Сили оборони відмінусували 1 460 окупантів, знищили 51 артилерійську систему, 30 ББМ і 9 танків.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь