На Тернопільщині п’яний водій-утікач поклав в бронежилет поліцейського 20 тис. грн хабара

Життя
На Тернопільщині п’яний водій-утікач поклав в бронежилет поліцейського 20 тис. грн хабара

За надання неправомірної вигоди поліцейським жителю Тернопільського району загрожує до 4 років позбавлення волі. Фігурант за 20 тисяч гривень хотів «відкупитися» від адмінвідповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Під час нагляду за безпекою дорожнього руху співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м. Тернопіль зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль Peugeot Partner. У ході спілкування з водієм – 64-річним жителем Тернопільського району поліцейські помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти огляд за допомогою приладу Драгер. Результат виявився позитивним — 1,19 проміле.

Після цього водій-порушник сів в авто і поїхав з місця події. Проте працівники поліції наздогнали його. Під час складання адміністративних матеріалів водій спробував «домовитися» з правоохоронцями та поклав в бронежилет одному з інспекторів 20 тисяч гривень. Корупційне діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Також поліцейські склали адмінпротоколи на водія за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову відповідно до ч. 5 ст. 121 (порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Залишити відповідь