На Тернопільщині затримали працівників пошти, які привласнили дрони для ЗСУ

Політика

У Тернопільській області викрили злочинну групу, учасники якої привласнювали безпілотники, що надходили в посилках і були призначені для потреб захисників і захисниць України.

Як повідомили у Кіберполіції та в Офісі генпрокурора, після цього підозрювані перепаковували відправлення, наповнюючи спустошену тару аналогічним за вагою та габаритами непотребом.

В подальшому вони продавали дрони і квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами. Товар відправляли замовникам з відділення за місцем роботи, оплату отримували на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці. Один з фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за цей товар. У такий спосіб підозрювані привласнили вміст 26 відправлень загальною вартістю майже 6 млн грн.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків за місцями проживання, перебування та в транспортних засобах фігурантів на території Львівської області та м. Києва. Вилучено 15 мобільних телефонів, компʼютерну техніку, 25 банківських карток, документи й чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Поліцейські також заблокували цифрові активи на криптогаманцях «бізнесменів».

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.Наразі підозрюваним суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов’язання та нічні домашні арешти. Тривають слідчі дії для встановлення місцезнаходження всіх причетних до схеми осіб.

Раніше у Полтавській області Служба безпеки та Національна поліція заарештували підпалювача стратегічних об’єктів «Укрзалізниці». Чоловік співпрацював зі спецслужбами рф.

У Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

У Покровську Донецької області правоохоронці затримали інформатора російських спецслужб. Чоловік допомагав загарбникам готувати прорив до міста.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь