На ТОТ окупанти розкрадають у дітей стипендії

Політика

На тимчасово окупованих територіях сходу росіяни вже не вперше присвоюють собі стипендії студентів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Невиплати стипендій вихованцям місцевих фейкових закладів освіти на тимчасово окупованій Донеччині вже стали звичним явищем. У більшості випадків учні коледжів та ПТУ, а також студенти змирилися з цим. Проте терпець таки увірвався у вихованців одного із ліцеїв Макіївки. Тут директор навчального закладу, який пішов на співпрацю із російською окупаційною адміністрацією, присвоїв собі 175 тисяч російських рублів. Схожа ситуація відбулася і з студентами «Луганського художньо-промислового коледжу», серед яких значна кількість діти-сироти. Їм впродовж півроку не виплачували стипендії. Це вже тенденція, коли окупаційні адміністрації навчальних закладів на ТОТ України організували злочинні схеми, через які привласнюють кошти, призначені на виплату стипендій», — зазначає ЦНС.

Раніше слідчі Національної поліції України повідомили про підозру дев’ятьом жителям Донеччини, які за вказівкою російських сил катували українців на тимчасово окупованих територіях.

Раніше ми писали, що у Донецькій області затримано агента воєнної розвідки рф. Зрадник розвідував бойові позиції Сил оборони на Покровському напрямку.Також нагадаємо, що до 15 років увʼязнення засуджено брата і сестру з Харківщини, які допомагали ворогу зірвати постачання техніки та зброї на передову.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь