На ці кадри складно дивитися… Львів прощається з Євгенією, Яриною, Дариною та Емілією Базилевич…

Політика, Суспільство

Вони загинули 4 вересня внаслідок ракетного удару.

В Гарнізонному храмі у Львові сьогодні прощаються із матір’ю і трьома доньками родини Базилевич, які загинули внаслідок ракетного удару 4 вересня.

"Чотири труни. Чотири хрести. Одна сім'я": у Львові попрощались з родиною Базилевичів, яку вбила Росія. Фото і відео

Дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія – загинули у власному будинку. Живим залишився лише чоловік.

Дарія Базилевич була студенткою університету. Дарині було всього 18 років. Дівчина навчалася на другому курсі програми «Культурологія» Гуманітарного факультету УКУ, була активною студенткою, менторкою «Лабораторії волонтерства» УКУ, пластункою. Займалась в театральній студії, вивчаючи різноманітні аспекти акторського мистецтва.

Ярині Базилевич був 21 рік. Вона працювала в офісі «Львів – молодіжна столиця Європи 2025».

Також сьогоді прощаються із Іриною Демидовою. Її поховають на кладовищі в с. Зимна Вода. Прощання та чин похорону відбувся 12:00 в Храмі Святого Архистрага Михаїла (вул. Каховська, 32А).

Юрія Арабського поховають сьогодні, 6 вересня, на Янівському кладовищі. Прощання та чин похорону відбулися об 11:00 в каплиці Різдва Івана Хрестителя (вул. Пекарська, 52).

Олександра Погорецького поховають в суботу, 7 вересня, на Личаківському кладовищі. Прощання та чин похорону розпочнеться об 11:00 в каплиці Різдва Івана Хрестителя (вул. Пекарська, 52).

У Гарнізонному храмі Петра і Павла у Львові попрощалися з сімʼєю Базилевичів, яких убила російська ракета. Євгенія Базилевич і три її доньки – 18-річна Дарія,  Ярина (21 рік) і Емілія (7 років) загинули внаслідок атаки РФ.

Прощання відбулося у п’ятницю, 6 вересня.

Після чину похорону процесія рушила на площу Ринок на церемонію прощання. Біля Ратуші львівський сурмач виконав мелодію на честь загиблих.

Далі піша процесія попрямувала на Личаківський цвинтар, де поховали сім’ю Базилевичів.

“4 труни. 4 хрести. Одна сім’я. Це найстрашніше, що я бачив в житті”, – написав у соцмережах міський голова Львова Андрій Садовий.

"Чотири труни. Чотири хрести. Одна сім'я": у Львові попрощались з родиною Базилевичів, яку вбила Росія. Фото і відео

Фото – Українського католицького університету: 

Джерело


Копіювати

Залишити відповідь