На Заході досі не знають, як протидіяти росії не спровокувавши ядерну війну

Політика, Світ

На тлі агресії росії в Україні, Захід стикається з серйозною дилемою щодо того, як протистояти путіну, не провокуючи ядерний конфлікт. Ця невизначеність спонукає повернутися до стратегій стримування, подібних до тих, які застосовувалися під час холодної війни: обмежити контакти з Москвою до найважливіших питань та зміцнювати військову потужність Європи й України.

Однак, як зазначає The Washington Post, Вашингтон досі не виробив чіткої довгострокової стратегії щодо росії. За понад два десятиліття послідовні американські президенти намагалися або порозумітися з росією, або вважали її неактуальною загрозою. Нині ситуація вимагає нових підходів, оскільки Захід неодноразово недооцінював дії путіна та його риторику ескалації.

Хоча західні країни допомагають Україні фінансово і військово, деякі аналітики, як-от колишній посол США в НАТО Курт Волкер, критикують адміністрацію Байдена за обмежену військову підтримку, що уповільнює перемогу України. Затримки з постачанням сучасного озброєння і продовження імпорту російських енергоносіїв також викликають занепокоєння.

Михайло Ходорковський, провідний російський опозиціонер, стверджує, що Захід мав перемогти росію у перші шість місяців війни, а тепер це стає дедалі важчим завданням через тривалий конфлікт.

Раніше ми писали, що міжнародний злочинець володимир путін не полетить до Мексики, яка підписала Римський статут, на інавгурацію обраної президентки Клаудії Шейнбаум, Україна просила арештувати лідера Кремля, якщо він приїде до цієї країни.Також нагадаємо, що чиновники з Міністерства оборони росії вимагають від володимира путіна оголосити нову хвилю мобілізації, щоб компенсувати втрати армії в Україні та залучити додаткові сили.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь