На заході України температура повітря знизиться до +4°

Політика

В Україні в неділю переважно утримається суха погода, лише в західних областях очікуються значні дощі, температура вночі 11-16°, вдень 19-24°. Вдень в західних та Житомирській областях пориви вітру 15-20 м/с, тому голосили жовтий рівень небезпеки. В Карпатах сильний дощ.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

«У західних та Житомирській областях хмарно, значні (у Волинській, Хмельницькій та Житомирській областях помірні, місцями значні) дощі, зниження температури впродовж доби до 9-14°; в Карпатах сильний дощ, температура впродовж доби 4-9° тепла. Вітер північний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с», – йдеться в повідомленні.

На решті території країни мінлива хмарність, без опадів, лише у Київській та Вінницькій областях вдень місцями короткочасний дощ; температура вночі 11-16°, вдень 19- 24°, у південній частині до 27°. Вітер південно-східний з переходом у Київській, Чернігівській та Вінницькій областях на північний, 7-12 м/с, вдень у північних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Нагадаємо, 23 вересня повідомлялося, що Україна досі не перейшла у метеорологічну осінь. Наразі досі триває метеорологічне літо.У серпні Україна опинилася поміж двома циклонічними системами, і погоду в ній визначатиме зона впливу антициклону.

Також нагадаємо, що цього року квітень у Києві став третім найтеплішим у рейтингу спостережень за 144 роки. Середньомісячна температура повітряу столиці становила +12,8 °С, що на 2,8 °С вище кліматичної норми.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь