На Заході задумались на доцільністю швидкого навчання українських пілотів на F-16

Політика, Світ

Падіння українського F-16 викликало сумніви у західних союзників України щодо доцільності швидкої підготовки пілотів для цих винищувачів.

За інформацією The Wall Street Journal, західні офіційні особи переглядають рішення України про оперативне використання нових винищувачів, які лише нещодавно прибули в країну.

Пілоти, які мали обмежений час на тренування, були відправлені в зону бойових дій, що викликало занепокоєння.

Журналісти зазначають, що західні пілоти, навіть після завершення навчання, часто продовжують тренування зі своїми підрозділами протягом місяців перед виконанням складних бойових місій. На відміну від цього, українські льотчики швидко перейшли з навчання до бойових дій.

«Катастрофа показує наслідки поспішного підходу» , – зауважив один з анонімних співрозмовників видання.Наразі не планується змінювати поточну програму підготовки українських пілотів.

Видання також повідомило, що слідчі досі не встановили точну причину катастрофи. Одна з версій полягає в тому, що російська ракета вибухнула поблизу F-16, що могло пошкодити літак або змусити пілота виконувати маневри надто близько до землі, що й могло призвести до аварії.

Американські радники надають Україні консультації щодо розслідування. Слідчі розглядають супутникові зображення, реєстратори польотних даних та інші джерела інформації для встановлення остаточної причини інциденту.

Раніше ми писали, що група українських пілотів прибула до Канади. Там вони проходитимуть підвищення кваліфікації для польотів на F-16.

Також нагадаємо, що у США відреагували на втрату Україною одного із винищувачів F-16. Там вважають малоймовірною версії про те, що літак був збитий дружнім вогнем з комплексу Patriot.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь