На Закарпатті заарештували свердловини, яка видобувала мінеральну воду

Політика

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про викриття схеми незаконного видобутку мінеральної води для комерційного продажу.

За даними слідства, один із заступників голови профспілок України, у змові з керівниками кількох державних і приватних санаторіїв, організував цей незаконний процес.

Згідно з інформацією, бенефіціарами цієї схеми стали кілька приватних виробників, яким надавалися незаконні переваги щодо придбання мінеральної води, видобутої зі свердловин державних санаторіїв. Ця вода потім бутилувалася і продавалася у торговельних мережах.

Мінеральна вода відпускалася підконтрольним підприємствам за зниженими цінами та поза встановленими лімітами, що завдавало значних збитків державі.

За клопотанням прокурора суд наклав арешти на свердловини, з яких видобували цю мінеральну воду. Санкції за відповідними статтями передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.Раніше ми писали, що у Закарпатській області запрацювала перша вітрова електростанція потужністю 1,8 МВт.

Також нагадаємо, що Укргазвидобування запустило свердловину із дебітом 145 тис. куб. м газу на добу. Це оціночно-експлуатаційна свердловина, яку за 5 місяців пробурили та облаштували.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь