НАБУ викрило корупцію в Дніпропетровській ОДА

Політика

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили масштабну оборудку у дорожній сфері в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації (ОВА).

Про підозру повідомлено ексголові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку та його заступнику Максиму Беспальчуку, а також кільком іншим особам, включаючи екскерівника департаменту та начальника відділу дорожнього господарства ОДА, а також керівника підприємства, яке стало учасником схеми.

За даними НАБУ, в умовах повномасштабного вторгнення росії державному бюджету було завдано збитків на понад 286 млн гривень. Підозрювані замінили у документах інформацію про потреби в поточному та капітальному ремонті доріг на потреби в експлуатаційному обслуговуванні, щоб отримати можливість першочергового фінансування.

Витрати на обслуговування штучно завищили до 1,5 млрд гривень. Укладені договори на виконання робіт з компанією, пов’язаною із головою Дніпропетровської ОДА, включали завищення вартості матеріалів на понад 286 млн гривень. Частина цих коштів була виведена на рахунки інших компаній, пов’язаних із топпосадовцем та його заступником.

Раніше ми писали, що директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривоніс звільнив свого першого заступника Гізо Углаву «за вчинення дисциплінарного проступку».Також нагадаємо, що Державне бюро розслідувань повідомляє, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього начальника управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь