Над резиденцією президента Південної Кореї вибухнула куля з КНДР

Політика, Світ

Випущена із КНДР повітряна куля зі сміттям і пропагандистськими листівкам вибухнула над резиденцією президента Південної Кореї у Сеулі.

Про це передає агенція Yonhap.

Це перший випадок, коли Північна Корея наповнила повітряну кулю листівками. У них КНДР поширила критику лідера Південної Кореї та його дружини.

Служба безпеки повідомила, що сміття і листівки зібрали, небезпечних предметів не виявили.

У цей день відбувався візит до Сеула президента Польщі Анджея Дуди.Лідери обох держав засудили Північну Корею за розробку ядерної та провокації, а також за незаконну військову співпрацю з рф.

«Ми погодилися, що розміщення північнокорейських військ у рф, яке порушує Статут ООН та резолюцію Ради Безпеки, є провокацією», – заявив Юн Сок Йоль на спільній конференції з Анджеєм Дудою, повідомило RMF24.

Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Також нагадаємо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте питання відправки північнокорейських військових до росії для участі у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь