Найбільший НПЗ росії втратив майже половину потужності

Політика, Світ

Вибух, який стався 26 серпня на Омському НПЗ, вивів з ладу майже половину потужностей підприємства.

Про це повідомляє Reuters.

Вибух на Газпромнєфть-ОНПЗ, найбільшому на росії нафтопереробному заводі, вивів з ладу первинну установку перероблення нафти АВТ-11. Це устаткування — найбільш продуктивне на заводі. Друга установка такого типу, АВТ-10, вже простоювала через пожежу на початку серпня. Кожна з них має потужність близько 8,6 млн тонн нафти на рік.

На установках первинного перероблення відбувається розділення нафти на основні фракції – бензинову, гасову, солярову.

У 2023 році Омський НПЗ переробив 21,28 млн тонн нафти і виробив 5,07 млн ​​тонн автобензину (11,5% від виробництва у РФ), 8,1 млн тонн дизпалива (9,2%) та 1,63 млн тонн авіагасу (15%).За даними російської влади, внаслідок вибуху сім людей перебувають у лікарні, один з них у важкому стані.

Нагадаємо, що Географія ударів по російських військових об’єктах шириться, а їхня прицільність і дальність стає більш ефективною. Про що свідчать свіжі влучання лише за кілька останніх днів. Нафтобаза у Пролетарську Ростовської області горить вже десяту добу.

Минулого місяця експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні майже 20 місяців. Найбільше помітне скорочення постачань до Китаю.

Один з двох білоруських нафтопереробних заводів Мозирський НПЗ досі не відновив обсяги виробництва після вимушеної зупинки через втрату електропостачання у середині липня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь