Найкращий рецепт курячого філе від моєї куми. Вона багато років в їдальні працювала. Але ця страва сподобалася її найбільше

Життя

Про цей дуже смачний та неймовірний рецепт приготування  курячого філе мені розповіла кума, а вона в мене дуже хороша господиня і готує дуже смачно. Це дуже просто та зручно. Курочка виходить дуже соковитою і, що найцікавіше,  сковорідка завжди залишається чистою. І більше не потрібно дуже довго її відмивати та шкребти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці сьогодні

Складові:

  • 2 курячих філе – 600 грам;
  • 1 ч. ложка олії;
  • на кінчик чайної ложки солодкої паприки;
  • на кінчик чайної ложки каррі;
  • на кінчик чайної ложки часнику (можна сухого);
  • гілочку маленьку м’яти;
  • сіль, перець за вашим смаком.

Приготування:

Спочатку беремо куряче філе та з двох сторін гарненько відбиваємо кухонним молотком.

Потім куряче філе посипаємо сіллю, перцем і вашими улюбленими спеціями. Я використовую каррі, солодку паприку, сухий часник і суху м’яту, або гілочку маленьку свіжої м’яти. Потім скроплюємо його олією. Потім залишаємо куряче філе на 5-10 хвилин. Воно повинно добре просочитися спеціями

А саме в цей час ми підготуємо пергаментний папір. Нам знадобиться пергамент з антипригарним покриттям.

Від паперу відрізаємо два листа такої величини, щоб в них вільно помістилися наші, приготовлені до смаження, курячі філе. Після цього складаємо кожен з них вдвічі.

Курячі філе викладаємо на половинки кожного листа, а другою половиною накриваємо м’ясо, щільно притиснувши, з усіх боків.

Потім ми відразу викладаємо загорнуту в папір курочку на суху сковорідку і готуємо на великому вогні не більше 6-7 хвилин з обох сторін. Дуже важливо, час приготування ще залежить від товщини шматочків. Чим вони товщі, тим довше будуть смажитися. Готовність перевіряємо за кольором м’яса і паперу. Папір не повинен стати занадто темного кольору

На фото я показала, як зазвичай виглядає наші готові соковиті шматочки філе. Цікаво ще й те, що сковорода і плита залишилися абсолютно чистими.

Курочка виходить максимально соковитою і ніжною через те, що весь сік зберігається всередині. Приготувавши її на олії, ви не побачите такого результату ніколи, це точно. Тим більше, що смажені продукти зовсім не на користь для нас. А ця курочка ще й корисна дуже.

Тепер я завжди готую філе саме так. це неймовірно смачно. Рекомендую усім спробувати.

Смачного!

Залишити відповідь