Найвдаліше тілсто для вареинків. Тепер готую тільки так

Світ

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно – +/-550 г.
  • Яйце – 1 шт. + 1 білок (жовток піде в начинку)
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода тепла – 250 мл.
  • Олія – ​​2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир 9% – 750 р.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л. за смаком
  • Ванільний цукор – 1 ч. л. за бажанням

Приготувати тісто. У чашку для замішування тіста просіяти борошно. У борошні зробити поглиблення, додати яйце і один білок (жовток у начинку), сіль, олію, невеликими порціями вливати теплу воду, зібрати тісто в грудку, потім замісити тісто руками або міксером. Кількість борошна залежить від її вологості, розміру яйця, починайте з 500 г., а якщо відчули що рідке тісто, додайте ще 50-100 г. борошна, замісіть тісто середньої консистенції.

Тісто скачати в кулю, загорнути тісто в харчову плівку або покласти в пакет, залишити на годину при кімнатній температурі.

Приготувати начинку. Сир розім’яти, додати сіль, за бажанням ванільний цукор, цукор додайте за смаком та жовток. Все добре перемішати до однорідності.

Тісто поділити на дві частини. Кожну частину розкачати в тонкий пласт завтовшки приблизно 3-2 мл, при необхідності підпилюючи тісто борошном. Вирізати кружечки за допомогою склянки або формою (діаметр форми у мене 8 см).

Розкласти начинку. З’єднати краї кружечка.

Вареники розкласти на дошці (дошку посипати борошном), заморозити, потім перекласти в пакет і зберігати в морозильній камері.

Варіння вареників. У киплячу підсолену воду по одному опустити вареники, швидко перемішати, щоб вареники не злиплися і не прилипли до дна каструлі. Довести до кипіння і після того, як вареники спливуть, варити 2 хвилини. Шумівкою вийняти вареники, викласти на блюдо і поки гарячі зверху полити олією, тоді вареники не злипнуть.

Вареники з сиром готові! Подавати вареники зі сметаною чи варенням!

Залишити відповідь