Намазки на бутерброди: 5 цікавих рецептів

Життя

Намазки на бутерброди: 20 цікавих рецептівУсякі намазки або, як їх ще називають, бутербродні пасти – дуже популярне в усьому світі частування. Дедалі частіше на дружніх посиденьках або в колі сім’ї пропонується кілька варіантів діпів і намазок, а до них – різноманітний хліб, крекери, чіпси або нарізані брусочками овочі. І таке частування ніколи не набридає! Що не дивно, адже кулінарія знає величезну кількість апетитних і ненудних намазок на бутерброди.

1. Сирна намазка для бутербродів

Інгредієнти на 2 порції:

  • сир жирністю 5-9% – 100 г
  • петрушка – 1 маленький пучок
  • сметана – 1-2 ч. л.
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Для подачі:

  • цільнозерновий хліб
  • курка або шинка
  • огірок

Приготування:

1. Відокремте листочки петрушки від стебел і дрібно наріжте. За допомогою блендера збийте сир, сметану та зелень. Посоліть і поперчіть за смаком.

2. Подавайте з підсушеним цільнозерновим хлібом, свіжим огірком, куркою або скибочкою шинки.

2. Намазка з сиру з червоною ікрою

Інгредієнти на 4 порції:

  • сир жирністю 9% – 250 г
  • лососева ікра – 100-120 г + ще трохи для прикраси
  • сметана жирністю 20% – 100 г
  • цибуля-шалот (невелика) – 1 шт.
  • вершки жирністю від 30% – 2-3 ст. л.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • петрушка або кріп – 3-4 гілочки + для прикраси
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Приготування:

1. Сир протріть через сито. Збийте його міксером разом зі сметаною, вершками, лимонним соком і дрібно нарізаним кропом. Посоліть і поперчіть.

2. Додайте ікру та перемішайте. Перекладіть намазку в невеликі вазочки або красиві розетки для варення. Кожну порцію прикрасьте кропом і червоною ікрою.

3. Намазка з крабових паличок із сирним сиром

Інгредієнти на 8 порцій:

  • крабові палички – 150 г
  • сир сирний – 150 г
  • майонез легкий – 1 ст. л.
  • часник – 1 зубчик
  • зелень

Для подачі:

  • чіабатта

Приготування:

1. Крабові палички подрібніть за допомогою блендера або дуже гострого ножа. Якщо у вас підморожені палички, їх буде зручніше натерти на крупній тертці. Зубчик часнику пропустіть через прес. Зелень дрібно порубайте.

2. Перекладіть подрібнені палички в глибоку миску або контейнер зі щільною кришкою, додайте сирний сир. Найкраще підійде сир із зеленню, овочами, креветками або грибами.

3. Отриману масу ретельно перемішайте, додайте часник і 1 ст. л. майонезу. Якщо намазка вийшла занадто сухою, додайте ще трохи майонезу. Знову ретельно перемішайте.

4. Подавайте з підсушеною чіабаттою, свіжими або маринованими овочами та зеленню за смаком.

4. Пасти-намазки з риби та ікри

Інгредієнти на 10 порцій:

Паста з ікрою та зеленню:

  • ікра минтая, щуки або летючої риби – 1 банка
  • вершкове масло – 100 г
  • свіжий кріп – 1/2 пучка
  • зелена цибуля – 3-4 пера
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Паста з лососем і солодким перцем:

  • консервований лосось у власному соку – 1 банка
  • вершкове масло – 125 г
  • червоний солодкий перець – 1/2 шт.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Паста із сардинами та сиром:

  • консервовані в олії сардини – 1 банка
  • кисломолочний сир – 250 г
  • невеликі солоні огірки – 2 шт.
  • масло вершкове – 125 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • гірчиця
  • лимонний сік

Для подачі:

  • картопляні чіпси
  • свіжі овочі (огірки, помідори тощо)
  • відварена картопля
  • солоні крекери

Приготування:

1. Для намазки із сардин і сиру відваріть круто і дрібно наріжте яйця. Сардини вийміть із банки, дайте стекти олії, потім розімніть виделкою. Ріпчасту цибулю та солоні огірки очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками.

2. Розітріть 125 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну. З’єднайте з 250 г сиру, сардинами, яйцем, цибулею та огірками. Усе ретельно перемішайте, посоліть, якщо потрібно, поперчіть, приправте гірчицею і лимонним соком за смаком. Подавайте з картопляними чіпсами.

3. Для намазки з лососем і солодким перцем дістаньте рибу з банки, видаліть великі кістки і ретельно розімніть виделкою. Солодкий перець дрібно порубайте.

4. Розітріть 125 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну. Змішайте масло, перець і м’якоть лосося, додайте 1 ч. л. лимонного соку, приправте сіллю і перцем за смаком. Охолодіть і дайте настоятися мінімум 1 годину. Подавайте з відвареною картоплею.

5. Для намазки з ікрою та зеленню дрібно порубайте свіжий кріп і зелену цибулю. Ікру дістаньте з банки, збризніть лимонним соком.

6. Розітріть 100 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну і змішайте з ікрою та зеленню. Подавайте зі свіжими помідорами та огірками. Окремо подайте солоні крекери.

5. Обацда, баварська намазка

Інгредієнти на 4 порції:

  • ковбасний сир – 150 г
  • домашній майонез – 100 г
  • зварені круто яйця – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • перець чилі
  • паприка
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Для подачі:

  • житні грінки

Приготування:

1. Яйце, сир і часник натріть на дрібній тертці. Перець чилі (без насіння і перегородок) наріжте якомога дрібніше.

2. Змішайте підготовлені інгредієнти з домашнім майонезом. Приправте паприкою, сіллю та перцем. Подавайте з грінками або зі свіжоспеченим гарячим хлібом.

Смачного!

джерело

Залишити відповідь