Намазки на бутерброди: 5 цікавих рецептів
Намазки на бутерброди: 20 цікавих рецептівУсякі намазки або, як їх ще називають, бутербродні пасти – дуже популярне в усьому світі частування. Дедалі частіше на дружніх посиденьках або в колі сім’ї пропонується кілька варіантів діпів і намазок, а до них – різноманітний хліб, крекери, чіпси або нарізані брусочками овочі. І таке частування ніколи не набридає! Що не дивно, адже кулінарія знає величезну кількість апетитних і ненудних намазок на бутерброди.
1. Сирна намазка для бутербродів
Інгредієнти на 2 порції:
- сир жирністю 5-9% – 100 г
- петрушка – 1 маленький пучок
- сметана – 1-2 ч. л.
- сіль
- свіжомелений чорний перець
Для подачі:
- цільнозерновий хліб
- курка або шинка
- огірок
Приготування:
1. Відокремте листочки петрушки від стебел і дрібно наріжте. За допомогою блендера збийте сир, сметану та зелень. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. Подавайте з підсушеним цільнозерновим хлібом, свіжим огірком, куркою або скибочкою шинки.
2. Намазка з сиру з червоною ікрою
Інгредієнти на 4 порції:
- сир жирністю 9% – 250 г
- лососева ікра – 100-120 г + ще трохи для прикраси
- сметана жирністю 20% – 100 г
- цибуля-шалот (невелика) – 1 шт.
- вершки жирністю від 30% – 2-3 ст. л.
- лимонний сік – 2 ст. л.
- петрушка або кріп – 3-4 гілочки + для прикраси
- сіль
- свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Сир протріть через сито. Збийте його міксером разом зі сметаною, вершками, лимонним соком і дрібно нарізаним кропом. Посоліть і поперчіть.
2. Додайте ікру та перемішайте. Перекладіть намазку в невеликі вазочки або красиві розетки для варення. Кожну порцію прикрасьте кропом і червоною ікрою.
3. Намазка з крабових паличок із сирним сиром
Інгредієнти на 8 порцій:
- крабові палички – 150 г
- сир сирний – 150 г
- майонез легкий – 1 ст. л.
- часник – 1 зубчик
- зелень
Для подачі:
- чіабатта
Приготування:
1. Крабові палички подрібніть за допомогою блендера або дуже гострого ножа. Якщо у вас підморожені палички, їх буде зручніше натерти на крупній тертці. Зубчик часнику пропустіть через прес. Зелень дрібно порубайте.
2. Перекладіть подрібнені палички в глибоку миску або контейнер зі щільною кришкою, додайте сирний сир. Найкраще підійде сир із зеленню, овочами, креветками або грибами.
3. Отриману масу ретельно перемішайте, додайте часник і 1 ст. л. майонезу. Якщо намазка вийшла занадто сухою, додайте ще трохи майонезу. Знову ретельно перемішайте.
4. Подавайте з підсушеною чіабаттою, свіжими або маринованими овочами та зеленню за смаком.
4. Пасти-намазки з риби та ікри
Інгредієнти на 10 порцій:
Паста з ікрою та зеленню:
- ікра минтая, щуки або летючої риби – 1 банка
- вершкове масло – 100 г
- свіжий кріп – 1/2 пучка
- зелена цибуля – 3-4 пера
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль
- свіжомелений чорний перець
Паста з лососем і солодким перцем:
- консервований лосось у власному соку – 1 банка
- вершкове масло – 125 г
- червоний солодкий перець – 1/2 шт.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль
- свіжомелений чорний перець
Паста із сардинами та сиром:
- консервовані в олії сардини – 1 банка
- кисломолочний сир – 250 г
- невеликі солоні огірки – 2 шт.
- масло вершкове – 125 г
- яйце – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
- сіль
- свіжомелений чорний перець
- гірчиця
- лимонний сік
Для подачі:
- картопляні чіпси
- свіжі овочі (огірки, помідори тощо)
- відварена картопля
- солоні крекери
Приготування:
1. Для намазки із сардин і сиру відваріть круто і дрібно наріжте яйця. Сардини вийміть із банки, дайте стекти олії, потім розімніть виделкою. Ріпчасту цибулю та солоні огірки очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками.
2. Розітріть 125 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну. З’єднайте з 250 г сиру, сардинами, яйцем, цибулею та огірками. Усе ретельно перемішайте, посоліть, якщо потрібно, поперчіть, приправте гірчицею і лимонним соком за смаком. Подавайте з картопляними чіпсами.
3. Для намазки з лососем і солодким перцем дістаньте рибу з банки, видаліть великі кістки і ретельно розімніть виделкою. Солодкий перець дрібно порубайте.
4. Розітріть 125 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну. Змішайте масло, перець і м’якоть лосося, додайте 1 ч. л. лимонного соку, приправте сіллю і перцем за смаком. Охолодіть і дайте настоятися мінімум 1 годину. Подавайте з відвареною картоплею.
5. Для намазки з ікрою та зеленню дрібно порубайте свіжий кріп і зелену цибулю. Ікру дістаньте з банки, збризніть лимонним соком.
6. Розітріть 100 г розм’якшеного вершкового масла, збийте в пишну піну і змішайте з ікрою та зеленню. Подавайте зі свіжими помідорами та огірками. Окремо подайте солоні крекери.
5. Обацда, баварська намазка
Інгредієнти на 4 порції:
- ковбасний сир – 150 г
- домашній майонез – 100 г
- зварені круто яйця – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- перець чилі
- паприка
- сіль
- свіжомелений чорний перець
Для подачі:
- житні грінки
Приготування:
1. Яйце, сир і часник натріть на дрібній тертці. Перець чилі (без насіння і перегородок) наріжте якомога дрібніше.
2. Змішайте підготовлені інгредієнти з домашнім майонезом. Приправте паприкою, сіллю та перцем. Подавайте з грінками або зі свіжоспеченим гарячим хлібом.
Смачного!