Напередодні свята Світлого Великодня приготуйте за нашим рецептом смачні паски, які стануть найголовнішою стравою на Вашому столі

Uncategorized, Життя

Пропонуємо напередодні свята Світлого Великодня приготувати за нашим рецептом смачні паски, які стануть найголовнішою стравою в цей світлий день на Вашому столі

Інгредієнти:

Для приготування тіста

  • Борошно – 1000г
  • Сіль – 20г
  • Цукор – 250г
  • Свіжі дріжджі – 100г
  • Жовтки – 300г
  • Молоко тепле – 300г
  • Вершкове масло – 400г
  • Ізюм – 200г
  • Кумкват зацукрований – 200г
  • В’ялений ананас – 200г
  • Шоколад молочний в таблетках – 230г
  • Цукати апельсина 200г
  • Горіхи волоські – 200г
  • Р0м або к0ньяк – 75 мл

Для крему-глазурі

  • Білки – 60г
  • Цукор – 150г
  • Борошно кукурудзяне – 20г
  • Борошно пшеничне – 30г
  • Мигдальні пелюстки на посипання приблизно – 50г

Приготування

Ставимо невелику каструлю на плиту, наливаємо в неї молоко і підігріваємо до теплого стану.

У миску насипаємо трохи борошна, додаємо дріжджі, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо тепле молоко, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб піднялася опара.

У тістомісильник висипаємо борошно, що залишилося, сіль і перемішуємо до однорідного стану. У цю борошняну масу викладаємо шматочками вершкове масло кімнатної температури і вимішуємо до однорідного стану. Вливаємо жовтки і ретельно змішуємо. Додаємо опару і доводимо до однорідного стану.

У тісто засипаємо родзинки, кумкват, в’ялений ананас, шоколад, горіхи і цукати апельсина, додаємо к0ньяк (р0м) і трохи перемішуємо.

Отриману масу викладаємо в миски, заповнюючи наполовину, накриваємо зверху харчовою плівкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.

На деко виставляємо паперові форми для паски. Злегка розминаємо тісто і викладаємо його в форми, заповнюючи трохи менше, ніж на половину.

Даємо тісту трохи часу “піднятися”.

У розігріту до 150 градусів духовку ставимо деко з формами на 35-40 хвилин.

Якщо духовка велика, з конвекцією рекомендується температура 160 градусів і час – 40 хвилин.

За 5 хвилин перед тим, як витягувати паски з духовки, приступаємо до глазурі.

У каструлю з білками насипаємо цукор і збиваємо міксером до стану щільної піни.

Додаємо в глазур кукурудзяне (попередньо обсмажену на сковорідці) і пшеничне борошно, лопаткою перемішуємо до однорідної маси. Дістаємо паски з духовки.

В кондитерський пакет накладаємо крем і щедро покриваємо паски. Зверху рясно посипаємо мигдальними пелюстками. Додаємо маленьку дрібку солі (3-5 крупинок) на кожну паску.

Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин при температурі 150 градусів.

Виймаємо паски з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на ніч.

Паски готові! Вони вийшли солодкими, щільними і ароматними. Всіх дивують своїм чудовим смаком і консистенцією.

Залишити відповідь