Нарізані яблука в сиропі на зиму, як мармелад: чудовий рецепт. Поки що закриваємо більше сезону. Поки яблука чи груші залишаються цілими та прозорими. Ділюся рецептом в коментарях

Media-ua 24, Суспільство

Моєї мами це один з улюблених варіантів заготовок домашніх – яблучні шматочки в сиропі, що нагадують мармелад за смаком. Вони залишаються прозорими та цілими. Це неймовірно ароматне варення та смачне. Також можна готувати з абрикосів або груш.

Очистіть від шкірки яблука, серцевину видаліть і часточками їх наріжте.

У миску 1 літр холодної води налийте і додайте соду 1 ст. л. Розмішайте до розчинення повної соди і опустіть в розчин підготовлені яблучні шматочки.

Щоб не спливали яблука, гніт покладіть (я тарілку застосовую). Залиште так яблука на 6:00 мінімум, можна і на ніч.

Воду злийте і добре промийте яблука. Тепер яблучка наші у варення не розваряться і цілими будуть.

У каструлю 300 мл води налийте та додайте цукор 1 кг. Перемішайте і доведіть сироп до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть до розчинення повного цукру.

Викладіть часточки яблучні в сироп і 20-25 хв варіть, періодично помішуючи. На 1 кг цукру береться яблук 1 кг. Шматочки повинні стати прозорими і цілими залишатися.

В кінці лимонний сік додайте 1 ст. л. або лимонної кислоти, перемішайте і ще пару хвилин варіть.

Розлийте варення по стерилізованих банках і кришками закатайте.

Зберігання та використання:

Це варення у шафі чудово зберігається. Також можна його приготувати з абрикосами та грушами. Спробуйте, це дуже смачно! Ми їмо часточки яблучні з ароматним чаєм або у випічку використовуємо їх – пироги, рулети, пиріжки, але кладемо в начинку тільки яблука, без сиропу.

Бажаю вам приємного приготування та чудового апетиту!

Залишити відповідь