«Народжені, щоб жити»: у ЗУНУ відбудеться зустріч із ветераном-добровольцем, випускником університету – Артемом Комісарчуком

Суспільство
«Народжені, щоб жити»: у ЗУНУ відбудеться зустріч із ветераном-добровольцем, випускником університету – Артемом Комісарчуком

29 жовтня о 12.50 год в укритті центрального корпусу класичного університету Тернополя відбудеться зустріч із ветераном-добровольцем, випускником ЗУНУ – Артемом Комісарчуком.

У рамках проєкту «Народжені, щоб жити» відбудеться показ документального фільму про героя, якому присвячено четверту новелу.

Артем пережив війну, полон, важке поранення, через яке втратив ногу. Фільм розкриває непросте питання: що складніше – поранена душа чи пошматоване тіло?

Артем, який пережив рік і п’ятнадцять днів у полоні, розповідає про свій досвід і випробування, що супроводжували його після звільнення.

Перше бойове зіткнення під Волновахою, тортури, приниження і псевдорозстріли – лише частина пережитого, що залишило глибокий слід у його житті.

Адаптація після полону виявилася ще складнішою, адже суспільство не завжди готове приймати ветеранів. Проте, завдяки підтримці родини і зустрічі з дівчиною Тетяною, яка стала його дружиною, Артем зміг знайти сили рухатись вперед.

Коли почалася повномасштабна війна, Артем знову повернувся на фронт, незважаючи на свою групу інвалідності. Однак під час бойових дій отримав нові травми, і після півторарічного лікування був змушений погодитися на ампутацію ноги.

Документальний серіал реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Залишити відповідь