Наш улюблений тертий пиріг з ягодами: всі, хто пробував цей пиріг, дякують за рецепт – смачно і бюджетно

Uncategorized, Життя

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом пирога з чорною смородиною. Він дуже смачний, ніжний та розсипчастий.

Такий пиріг можна спекти не тільки з чорною смородиною, а з будь-якими свіжими або замороженими ягодами або фруктами. Рецепт неймовірно простий.

Інгредієнти:
Тісто:

борошно – 2,5 – 3 склянки
розпушувач – 1 ч.л.
цукор – 4 ст.л.
сіль – 1/2 ч.л.
олія – 150 мл.
вода або фруктовий сік – 1/3 склянки
ванілін – за смаком
Начинка:

2 склянки ягід
3 ст.л. цукру
2-3 ст. л. крохмалю
Форма діаметром 22-24 см.

Склянку = 250 мл.

Приготування:
У миску просіюємо 2,5 склянки борошна. Додаємо 1 ч.л. розпушувача, 4 столові ложки цукру, пів чайної ложки солі. Залишилось додати 150 мл. соняшникової олії та 1/3 склянки води або будь-якого соку.
Також для аромату можна додати ванілін або ванільний цукор. Перемішуємо, потім тісто замішуємо руками, все готово. Воно виходить еластичне та м’яке, до рук не липне.
Відрізаємо від тіста 1/3 і маленький шматочок тіста забираємо в плівку та в морозилку на 20 хвилин.
Беремо відповідну форму, діаметр моєї форми 24 см, підійде ще діаметр 22 см. Можна змастити її маслом і рівномірно розподіляємо тісто по формі, роблячи бортики.
Відставляємо убік. Беремо наш заморожений шматочок тіста і натираємо його на великій тертці.
Беремо 2 склянки будь-яких ягід, у мене чорна смородина і кладемо у форму, рівномірно розподіляємо. Можна використовувати вишню, брусницю, полуницю, малину, загалом, що у вас є.
Посипаємо трьома столовими ложками цукру та двома столовими ложками крохмалю. Крохмаль допоможе загуснути ягідному соку, що виділився, у вже остиглий пиріг. Зверху рівномірно посипаємо натертим на терці тістом.
Ставимо у розігріту духовку, випікаємо при 190 градусах 30-40 хвилин до готовності. Орієнтуйтеся по духовці.
Дістаємо готовий пиріг, витягаємо з форми, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю або з молоком.

Виходить ніжний, смачний пиріг і готується нескладно. Смачного

Залишити відповідь