НАТО хоче доказів від Південної Кореї використання військ КНДР проти України

Політика, Світ

НАТО не може підтвердити факт надсилання Пхеньяном північнокорейських військ у росію, доки не отримає інформацію про це від партнерів з Південної Кореї.

Про це заявив у Таллінні на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє Укрінформ.

«Я обговорив це вчора під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї… Ми, безумовно, обговорили триваючі співробітництво між Південною Кореєю і НАТО, оскільки лише минулого четверга ми завершили дуже успішну зустріч міністрів оброни НАТО із їх колегами з Австралії, Нової Зеландії, Південної Кореї та Японії. Цей телефонний дзвінок був значною мірою присвячений поглибленому розгляду випадку із Північною Кореєю», – сказав Рютте.

Він зауважив, що просив президента Південної Кореї надіслати своїх експертів для докладного інформування Північноатлантичної ради про ситуацію навколо залучення північнокорейських військ до російської війни проти України. За словами керівника Альянсу, він отримав позитивну відповідь, і така інформаційна зустріч відбудеться в НАТО на початку наступного тижня.

«Тоді ми будемо бачити, чи дійсно Північна Корея підтримує або не підтримує злочинну російську війну в Україні. Якщо це підтвердиться, якщо вони дійсно надсилають війська в Україну, це позначить суттєву ескалацію. Але на цей момент я не можу цього підтвердити, до того, як ми отримаємо оновлену інформацію від Південної Кореї на початку наступного тижня», – заявив генеральний секретар НАТО.Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Також нагадаємо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте питання відправки північнокорейських військових до росії для участі у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь