НАТО розробляє масштабний план транспортування поранених солдатів у разі війни з рф

Політика, Світ

НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених солдатів від лінії фронту у разі війни з рф. Як стало відомо, розглядається наземний транспорт, оскільки евакуація повітрям може виявитися неможливою.

Про це повідомляє голова командування логістики НАТО Александра Солфранка в інтерв’ю Reuters.

Як пояснив Солфранк, майбутні сценарії медичної евакуації відрізнятимуться від досвіду в Афганістані й Іраку, оскільки конфлікт з рф передбачатиме набагато більшу зону бойових дій, більшу кількість поранених й тимчасову відсутність переваги в повітрі поблизу лінії зіткнення.

Виклик, за його словами, полягатиме в тому, що швидко забезпечити якісну медичну допомогу, в гіршому випадку, великій кількості поранених.

«Спочатку потрібно досягти переваги в повітрі. Щоб досягти успіху по всій довжині та глибині лінії фронту, знадобиться час. З міркувань планування необхідно розглянути всі варіанти доставки великої кількості поранених до медичних установ, включаючи потяги, але потенційно також автобуси», – додав він.Окрім цього, 24 вересня Військово-морський центр координації морських рятувальних робіт організовує навчання «Штормовий господар 2024», під час яких буде скоординована і проведена масова евакуація екіпажу і пасажирів рятувального судна «Шакяй».

Військові розповіли, що під час навчань буде змодельована катастрофа у Балтійському морі і з корабля буде евакуйовано понад 120 осіб, а в рятувальній операції братимуть участь урядові та неурядові організації.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії, генерал-майор Вахур Карус, заявив, що армія Естонії разом із союзниками по НАТО готується до можливого конфлікту з росією.

Раніше ми писали, що країни Балтії закликали НАТО покращити протиповітряну оборону держав-членів, що межують із росією, на тлі критичного браку протиракетних систем великої дальності в альянсі.

Також нагадаємо, що рятувальний департамент і Сили оборони Естонії організовують у південній частині країни з 4 до 6 жовтня масштабні навчання з евакуації Lõuna sild («Південний міст»), у яких планують задіяти тисячу місцевих жителів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь