НАТО розробить нову стратегію щодо стимування рф

Політика, Світ

НАТО розпочало обговорення нової стратегії щодо росії, яку міністри оборони країн Альянсу вперше розглянуть на наступному тижні.

Про це повідомляє Politico.

Відносини між НАТО та росією погіршилися через агресію Москви проти Грузії та України. Незважаючи на це, Альянс продовжує дотримуватися основоположного акту про взаємні відносини, підписаного з рф у 1997 році, де обидві сторони прагнуть досягти стабільної та мирної Європи. Проте Рада росія-НАТО, створена після холодної війни для співпраці у питаннях безпеки, не засідала з 2022 року.

За словами представників США, НАТО зараз формулює нову стратегію, яка врахує сучасні позиції союзників. Проєкту стратегії ще немає, але вже кілька місяців ведуться дискусії. Остаточний документ планують представити на саміті НАТО в Гаазі у червні 2025 року.

Однак деякі члени НАТО побоюються, що занадто агресивна стратегія може дестабілізувати ситуацію в росії, а також викликають занепокоєння позиції Угорщини та Словаччини щодо цього питання.Раніше ми писали, що новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте в інтерв’ю Sky News запевнив, що союзники по НАТО не повинні боятися ядерного брязкання з боку російського лідера володимира путіна.

Також нагадаємо, що міжнародній спільноті потрібно «перестати турбуватися про президентство Трампа» та його наслідки для України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь