Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії, яка роками порушувала закони

Політика

Національний банк анулював ліцензію фінансовій компанії «Money4YOU» (ТОВ «Маніфою»), що видає мікрокредити. Крім того, вона має сплатити штраф на суму 4,28 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Згідно з даними Нацбанку, в договорах про споживчий кредит організація не зазначала денну процентну ставку та її розрахунок.

Крім того, компанія «Money4YOU» порушила закони «Про споживче кредитування», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про фінансові послуги та фінансові компанії», «Про електронну комерцію», та кілька положень НБУ.

З 2021  до 2023 року Нацбанк застосовував до «Money4YOU» заходи впливу за порушення законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та надання недостовірної інформації на запити НБУ з метою розгляду звернень споживачів фінансових послуг.Наразі Нацбанк застосовує заходи впливу ще до двох фінансових організацій, що займаються кредитуванням бізнесу: «Fi Active» (ТОВ «Фінанс Інвест Актив») та «Safra Finance» (ТОВ «Сафра фінанс»).

Компанія «Fi Active» втратила ліцензію, коли відмовилась від інспекційної перевірки, а «Safra Finance» має виправити порушення законодавства про регулювання діяльності з надання фінансових послуг до 30 вересня 2024 року.

Раніше НБУ тимчасово зупинив ліцензії на провадження з надання фінпослуг двадцяти небанківським установам, які зареєстровані на тимчасово окупованих росіянами територіях.

Раніше Національний банк України анулював ліцензії восьми небанківським фінансовим установам, ще вісім – виключив з реєстрів.

НБУ відзначив, українські небанківські фінансові установипроявляють відповідальність й фінансову дисципліну та активно подають фінансову звітність згідно з вимогами НБУ попри війну.

Залишити відповідь