Нацбанк офіційно анулював ліцензії мережі мікрокредитів

Політика

Національний банк України (НБУ) анулював ліцензії на діяльність мікрокредитних компаній «Просто Позика» і «Тайм Кредит», власниками яких є громадяни росії. Це рішення було ухвалено 5 вересня Комітетом із питань нагляду й регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Як зазначається на офіційному сайті НБУ, причиною анулювання ліцензій стало те, що власники компаній, подружжя Андрій і Наталія Манучарови, надали неправдиву інформацію про те, що не мають громадянства і податкового резидентства російської федерації. Раніше, 22 серпня, Нацбанк визнав ділову репутацію цих компаній і їхніх власників небездоганною.

Голова НБУ Андрій Пишний також повідомив, що перевірка всіх небанківських фінансових компаній на зв’язки з країною-агресором триває.

Раніше ми писали, що перші шаги замість копійок можуть з’явитися в обігу вже у першому півріччі 2025 року. Для цього парламент має підтримати ініціативу Нацбанку.

Також нагадаємо, що голова Національного банку України Андрій Пишний стверджує, що найближчим часом випуск нової банкноти номіналом у 5000 гривень в нашій державі не планується.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь