Навчила вже всіх подруг готувати такі “Смачники” – це смачніше і простіше ніж біляші

Uncategorized, Життя

Хочете приготувати  пиріжки з м’ясом, які виходять крутіше, ніж біляші? Тоді приступимо. Тісто з борошна і окропу виходить ніжним, трохи шаруватим, добре утримує всі соки і аромати всередині. У начинці можна використовувати будь-яке м’ясо, рибу або овочі.

Інгредієнти:
Тісто:

вода окріп 300 мл
борошно 500 гр.
сіль 0,5 ч.л.
олія 20 мл
Начинка:

цибуля ріпчаста 100 гр.
фарш м’ясний 400 гр.
помідор 100 гр.
часник 2 зубця
сіль щіпка
перець мелений щіпка
олія для смаження
Приготування:

Підготувати все необхідне.

Спочатку зайнятися тістом. У миску просіяти борошно, всипати сіль.

Влити крутий окріп і олію.

Відразу ж швидко перемішати лопаткою, щоб борошно заварилася. Потім, коли маса трохи охолоне, продовжити вимішувати руками до придбання еластичності. Тісто буде м’яке, тепле і абсолютно не липке. Залишити його “відпочити” на півгодини.

В цей час зробити начинку. На невеликій кількості олії обсмажити кубиками цибулю до м’якості. Викласти фарш.

Тримати, розбиваючи грудочки, пару хвилин, щоб м’ясо посвітлішало. Додати нарізаний помідор, можна замінити на ложку кетчупу. Через хвилину ввести подрібнений часник, сіль і мелений перець. Перемішати і зняти з плити. Начинка готова.

Тісто розділити на 10 колобків.

Кожен розкачати в коло діаметром 23-25 см. На одну заготівлю розподілити п’яту частину фаршу, залишаючи вільними пару сантиметрів з країв.

Накрити другим пластом, притиснути і загорнути краї. Заготівля повинна вийти герметичною.

Акуратно перенести на сковорідку з добре розігрітою олією. Відразу ж ложкою поливати розпеченою олією верхню сторону, щоб вона теж почала бульбашки.

Як зарумяниться, перевернути. Заготівля сильно здуется. Обсмажуються вони досить швидко, адже начинка, по суті, майже готова, а тісто тонке.

Вийшло насправді крутіше ніж біляші.

Вихід – 5 шт.
Приємного приготування і смачного Вам!

Залишити відповідь