Навіщо прокладати котлети тертою картоплею? Готую таку вечерю вже 5 років
Одна з найпростіших, бюджетних і смачних страв з картоплею і фаршем.
Пише Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля – 4 шт;
- фарш будь-який – 400 г;
- цибуля – 1 шт;
- сметана – 2 ст.л;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Процес приготування
Цибулю подрібнюємо на дрібній тертці або за допомогою блендера.
Змішуємо цибулю з фаршем, солимо, перчимо і додаємо найрізноманітніші спеції на свій смак. Не завадить і свіжа зелень
Картопля натираємо на грубій терці і трохи віджимаємо від зайвої рідини, солимо і перчимо, змішуємо зі сметаною.
З фаршу формуємо котлети і викладаємо у форму для запікання, між ними викладаємо картоплю. Картоплю розподіляйте рівномірно, щоб всі котлети були добре нею прокладені.
Накриваємо форму фольгою і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
Прибираємо фольгу і допікаємо ще протягом 10 хвилин
Порада: щоб було ще смачніше, можна натерти сир, змішати його з зеленню та спеціями, посипати тоді страву, коли ви вже знімете фольгу і поставите допікати.
Подаємо з найрізноманітнішими соусами з сметани з часником, гірчицею, аджикою і кетчупом, салатами зі свіжих овочів або з запеченими в духовці або на грилі овочами, свіжою зеленню.